test

Tabere

Tabere prin "Sapte Scari" (de vara si iarna)
         

Pentru programul completr si tarife va rugam sa ne vizitati la www.tabere7scari.ro

“Tabere prin 7 Scari” este un proiect demarat de Asociatia "?apte Scari", menit sa ofere copiilor din scoala dumneavoastra posibilitatea de a se dezvolta armonios intr-un cadru natural si social, de a cunoaste mediul inconjurator, de a participa la o multime de activitati (in conditii de maxima siguranta) si de a-si dezvolta abilitatile de lucru in echipa. Se adreseaza copiilor din clasele I-VIII dornici sa petreaca o saptamana la munte plina de jocuri amuzante, ce le vor stimula imaginatia si ii vor ajuta sa se integreze intr-un grup. Inca din prima zi, instructorii si personalul nostru calificat se vor ocupa permanent de ei pana la plecare. Vom avea grija ca fiecare copil sa participe, sa se afirme, si sa simta ca face cu adevarat parte dintr-o echipa. Va invitam sa cititi mai departe un program propus de noi pentru o tabara ( putem discuta in parte cu fiecare grup, profesoara, pentru schimbari de program, durata a taberei sau alte activitati neincluse in programul de mai jos)

Locatie: Casa Ezio Dambu Morii Brasov 4* - Poze mai jos, detalii suplimentare pe www.casa-ezio.ro
 

   
   

 

 

Programul pe care il propunem pentru tabara  este urmatorul ( Contacteaza-ne prin e-mail pentru a construi un alt program impreuna ) :

         

Duminica

Sosirea participantilor

Cina

Jocuri energizante si ice-breakeri, jocuri de echipa si de cunoastere

Sosirea se face dupa orele 15:00. Pana la ora 18:00 se impart camerele participantilor si se face instructajul cu privile la saptamana ce urmeaza.  Seara, dupa cina, se aduna toti participantii si se incep prezentarile si seria jocurilor interactive. Scopul  este ca toti copiii sa interactioneze, sa se cunoasca si sa se formeze echipele pentru tot parcursul taberei.
         
         
         
         

Luni

 

Mic dejun

Jocuri energizante, de invigorare si ice-breakeri

Excursie pana la Bunloc cu teorie si practica  (masuri de precautie pe munte, accesorii obligatorii,  orientare turistica, supravietuire, flora, fauna, cum aprinzi un foc, cum construiesti un adapost, cum montezi un cort, exerci?ii complexe de rezolvare de probleme care pot fi intampinate pe traseu, educatie cu privire la protectia mediului inconjurator facuta de catre instructorii  Asociatiei Ecologiste si Sportive ”Sapte Scari”, concursuri individuale si pe echipe atat teoretice cat si practice etc.)-  etc.)- (partea 1)

Pranz

Aventura parc  ( www.parc-aventura.ro )

Cina

Jocuri si concursuri pe echipe si individuale

Dupa ce se ia micul dejun participantii vor merge intr-o scurta excursie in zona Bunloc, unde vor avea parte de demonstratii de supravieturire si orientare turistica si unde vor face cunostinta cu fauna si flora locala. La intoarcere vor avea parte de prima proba din cadrul concursului, fiind notate toate echipele in functie de cele reusite. Vor exista o serie de probe atat practice cat si teoretice ce vor transforma excursia montana intr-un prilej atat de amuzament si bucurie cat si intr-o lectie despre responsabilitatile pe care le are un turist pe munte. Dupa pranz vor avea parte de cea de a doua proba ce se va desfasura la Aventura Parc. Toti participantii vor trebui sa parcurga trasee, cu grad de dificultate in functie de varsta (toti copiii vor primi echipamente de securitate, si asistenta din partea instructorilor). Dupa cina ne vom relaxa cu jocuri de afirmare, de incredere, de comunicare, de cooperare, etc., menita sa stranga si mai mult legatura dintre participant, si sa ajute instructorii sa evalueze fiecare copil, cu scopul de a-I ajuta sa scape de timiditate, trac la alte persoane si frici de anumite activitatii.

   
   
   

Marti

 

Mic dejun

Jocuri energizante, de invigorare si ice-breakeri

Vizitarea Brasovului

Pranz in oras

Castelul Bran

Cina

Concurs de organizarea a doua piese de teatru si jocuri diverse

Ziua de marti se va desfasura ca o zi de excursie in care copii vor vizita obiective turistice din Brasov si  Bran. Vor avea in permanenta un ghid care le va prezenta atat date exacte….dar putine(sa nu ii plictisim prea tare), cat si legende si mituri ce inconjoara aceste locuri. Ca si proba a zilei, fiecare echipa va fi nevoita sa faca o poza tematica. Cea mai amuzanta si cea mai reusita poza va fi punctata. Dupa ce se va lua cina cei mici vor avea parte de o seara de dans, in care profesori calificati ii vor invata sa se bataie pe ritmuri latino. Seara se incheie cu premierea celei mai bune poze a zilei.
   
   
         

Miercuri

Mic dejun

Jocuri energizante, de invigorare si ice-breakeri

Excursie Piatra Mare, canionul Sapte Scari, cu teorie si practica, pranz pe munte urmat de campare cu cortul si cina preparata de catre bucatarul nostru la ceaun  (masuri de precautie pe munte, accesorii obligatorii,  orientare turistica, supravietuire, flora, fauna, cum aprinzi un foc, cum construiesti un adapost, cum montezi un cort, exerci?ii complexe de rezolvare de probleme care pot fi intampinate pe traseu, educatie cu privire la protectia mediului inconjurator facuta de catre instructorii  Asociatiei Ecologiste si Sportive ”Sapte Scari”, concursuri individuale si pe echipe atat teoretice cat si practice etc.)- (partea 2)

Foc de tabara, campare cu cortul, jocuri interactive si de comunicare

Cina pregatita la ceaun de catre bucatarul nostru

Miercuri mergem pe munte! Dupa micul dejun care se va servi la ora 07:00 pornim spre Piatra Mare. Pe tot parcursul drumtiei participantii vor avea parte de probe de supravietuire si orientare bazate pe ce au invatat luni. Probele vor fi de dificultate scazuta, dar vor necesita concentrare si spirit de echipa. Pranzul se va lua sus pe munte iar la coborare ne vom opri intr-o zona in care in care vom campa pana a doua zi dimineata. Acolo, cei mici vor invata sa ridice un cort, vor pune in aplicare tehnici de aprindere ale focului invatate in cele doua zile de excursie, vor canta la foc de tabar,  iar apoi vom pune  ceaunul cu gulas pe foc si vom pregati toate cele necesare unei nopti cu cortul.
   
   
   

Joi

Mic dejun

Jocuri energizante si ice-breakeri

Paintball, tir cu arcul 

Paradisul acvatic   ( www.paradisulacvatic.ro )

Petrecere de ramas bun cu discoteca si jocuri diverse pe ringul de dans

Ziua de joi aduce ultima  proba si anume  mult asteptatul joc de paintball. In functie de varsta ce mici vor trage la tinta sau vor juca scenarii. Vor primi instructaj adecvat, echipamente si vor fi supravegheati in permanenta  pentru ca, evident, siguranta lor ne preocupa cel mai mult. Dupa pranz vom merge la Paradisul Acvatic iar dupa cina va avea loc o petrecere de ramas bun unde ne vom simti cu totii bine si vom juca diverse jocuri pe ringul de dans.

   
   
   

Vineri

Mic dejun

Jocuri energizante si ice-breakeri, festivitatea de premiere

Plecare din tabara

Vineri ne vom aduna la un loc pentru ultima data si vom impartasii pareri despre aventurile prin care am trecut impreuna. Vom discuta si despre efectul care la avut aceasta tabara atat asupra fizicului cat si asupra psihicului nostru.  Toti participantii vor primi cate o medalie si cate o diploma, alaturi de pozele si filmuletele surprinse din  tabara, pentru ca scopul acestei saptamani nu este de a transforma totul intr-o competite ci de a da tuturor copiilor o sansa de afirmare, de crestere de respect de sine, si de dezvoltarea abilitatii de coordonare de lucru in echipa.

         

TARIFE SI ALTE INFORMATII

www.tabere7scari.ro

         
Proiect finantat de Administratia Fondului pentru Mediu
© Asociatia 7 scari